top of page
Поиск
svetlanagrajdean

TEMA 23 M2



Daca priviti spatiile dintre patratele veti '' vedea ,, niste pncte gri-deschis, cu toate ca ele nu exista. E vorba de un halou = dot gain optic.


Conform figurii din josul paginii , dot gainul mecanic se datoreaza "latirii"(gain) punctului ( dot-ului ). Dot gainul mecanic este influentat de cerneala , hartie , masina de tiparit. Datorita standardizarii procesului poligrafic , dot gainul mecanic poate fi redus si mentinut la valorile stabilite de catre ISO 12647. El are o valoare geometrica , masurabila.

dot dainul optic nu poate fi inlaturat sau redus . El se "datoreaza " reflexiei luminii si modului cum ochiul receptioneaza aceasta reflexie. Dotul optic este influentat de tipul de hartie (lucios,mat,offset) , lumina si ochiul uman. El are o valoare perceptiva (halou)- vezi figura de mai jos . Haloul va face ca dotul sa apara optic mai mare decat in realitate.

2 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

M1 T8

În primul rând folosind formula caracteristica acestei metode, calculam durata de realizare a atestatului profesional. FORMULA: O+4M+P/6...

M3 T6

- pentru a realiza documentul digital pentru a fi imprimat, trebuie să ai în vedere următoarele: software-ul corespunzător - pentru...

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page