top of page
Поиск
  • svetlanagrajdean

REGELE LEU


Regele Leu (engleză The Lion King) este un film de animație lansat în 1994, produs de Walt Disney Feature Animation, regizat de Roger Allets și Rob Minkoff și lansat de Walt Disney Pictures și Buena Vista Distribution pe 15 iunie 1994 în Statele Unite. Este al 32-lea film din seria de filme animate Disney, serie care a început în 1937 o dată cu Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, și filmul de animație clasică cu cele mai importante încasări din toate timpurile. Filmul urmărește viața lui, Simba, un leu din Africa care învață despre locul său în "cercul vieții" și trece printr-o serie de obstacole pentru a deveni regele de drept.

Un film muzical, având melodii compuse de Elton John și versurile lui Tim Rice, cu o coloană sonoră compusă de Hans Zimmer. Coloana sonoră și una din melodii au câștigat premiul Oscar. Astfel, compania Disney a luat decizia producerii după aceea a două filme legate strâns: continuarea The Lion King II: Simba's Pride și un semiprequel/semicontinuare, Regele Leu 3: Hakuna Matata The Lion King 3: Hakuna Matata/The Lion King .

Vocea lui Zazu în limba română este asigurată de Claudiu Bleonț.



Spre deosebire de filmele Disney precedente care au folosit actori mai puțin cunoscuți pentru voci, aproape toate vocile din Regele leu sunt realizate de actori cunoscuți.

  • Simba, având ca voce pe Jonathan Taylor ca pui și pe Matthew Broderick ca adult este moștenitorul lui Mufasa.La început începe să învețe despre cercul vieții de la tatăl lui.După moartea lui Mufasa crezându-se vinovat ,este fugărit de cele trei hiene și ajunge să fie găsit de Timon și Pumba.La sfârșit,ajunge Regele Leu după ce îl omoară pe Scar.


3 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

M1 T8

În primul rând folosind formula caracteristica acestei metode, calculam durata de realizare a atestatului profesional. FORMULA: O+4M+P/6...

M3 T6

- pentru a realiza documentul digital pentru a fi imprimat, trebuie să ai în vedere următoarele: software-ul corespunzător - pentru...

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page